Dobroczynna słodycz gruszki
Dojrzała gruszka kusi zmysłowym kształtem, pociągającym zapachem i przede wszystkim – niepowtarzalnym smakiem, ale ma również dużo wartości odżywczych.
Dojrzała gruszka kusi zmysłowym kształtem, pociągającym zapachem i przede wszystkim – niepowtarzalnym smakiem. Pod jej twardawą, szorstką skórką chroni się ziarnisty, miękki miąższ pełen upajająco słodkiego soku. Na dnie tej łagodnej słodyczy kryje się kropla kwaskowatej cierpkości. Smak gruszki to esencja urodzajnych, przepojonych słońcem dni późnego lata.
Gruszki przede wszystkim mają zbawienny wpływ na nasz układ trawienny. Pobudzają przemianę materii i sprawiają, że jelita lepiej pracują.
Regularne jedzenie gruszek może także pobudzić nasz mózg do lepszej pracy, a to dlatego, że jednym ze składników gruszki jest pierwiastek o nazwie bor, który pobudza szare komórki do pracy.
Ponadto gruszki zawierają bardzo dużo błonnika.
Dla wszystkich, którzy cały rok z utęsknieniem czekają na to, by zatopić usta w soczystej gruszce, Ogrody Natury przygotowały nowość – naturalnie mętny sok z gruszek i jabłek.
Sok ten doskonale łączy smak naturalnie mętnego soku jabłkowego z wyrafinowaną nutą gruszki. Zachowuje w sobie cudownie słodki aromat owoców i nie zawiera sztucznych dodatków. W jego składzie znajdują się wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.
Dla wydobycia najwyższych walorów smakowych najlepiej schłodzić sok przed spożyciem, wówczas słodycz gruszki wydaje się jeszcze bardziej atrakcyjna.
Wartości odżywcze 100 ml:
białko 0,2g; węglowodany 10,6g, w tym cukry 9,0g; tłuszcz 0,0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,00g; błonnik 0,3g; sód 0,003g
Wartość energetyczna: 188kJ/44kcal
Pojemność: 225 ml
Sugerowana cena: 2,80 zł