Saturday, April 17, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Grillujemy zdrowo

Grillujemy zdrowo

Autorzy blogu kulinarnego Gotowanie z Pasją oraz książki Kipi kasza specjalnie dla „Miasta Kobiet” przygotowali sesję grillową w zdrowym wydaniu.

gotowanie-pstrag

Pstrąg w szynce łososiowej

Składniki na 4 porcje:
4 pstrągi
24 plastry szynki łososiowej
4 łyżki oleju
2 pęczki natki pietruszki
2 cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:
Umyć i oczyścić pstrągi, usunąć skrzela i oczy. Posolić i popieprzyć wnętrze ryb, i nadziać pokrojonymi plasterkami cytryny oraz natką pietruszki. Obłożyć pstrągi z obu stron plastrami szynki łososiowej (po 3 plasterki na każdy bok pstrąga), posmarować oliwą i grillować z każdej strony przez 10-15 min. Podawać z cytryną, aby można było skropić rybę sokiem.

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach