Saturday, April 17, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Grillujemy zdrowo

Grillujemy zdrowo

Autorzy blogu kulinarnego Gotowanie z Pasją oraz książki Kipi kasza specjalnie dla „Miasta Kobiet” przygotowali sesję grillową w zdrowym wydaniu.

gotowanie

Kalafior z nutą orientu

Składniki na 4 porcje:
1 kalafior
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka garam masali
2 cytryny
sól

Przygotowanie:
Z kalafiora usunąć głąb i pokroić go w plastry o grubości 1 cm. Wymieszać oliwę z przyprawami oraz szczyptą soli, zalać tak uzyskaną marynatą pokrojony kalafior i odstawić na 15 min, aby się zamarynował. Grillować przez 3 min z każdej strony (na półtwardo). Podawać z przekrojoną cytryną, którą też można przez chwilę grillować, aby zyskała „pieczony” smak.

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach