Sunday, April 11, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Grillujemy zdrowo

Grillujemy zdrowo

Autorzy blogu kulinarnego Gotowanie z Pasją oraz książki Kipi kasza specjalnie dla „Miasta Kobiet” przygotowali sesję grillową w zdrowym wydaniu.

Autorzy blogu kulinarnego Gotowanie z Pasją oraz książki Kipi kasza specjalnie dla „Miasta Kobiet” przygotowali sesję grillową w zdrowym wydaniu.

gotowanie-pieczarki

Pieczarki nadziewane kaszą gryczaną z suszonymi pomidorami, parmezanem i pietruszką

Składniki na 4 porcje:
12 dużych pieczarek
12 suszonych pomidorów z oleju
1 pęczek natki pietruszki
100 g parmezanu
½ szklanki nieprażonej (białej) kaszy gryczanej ugotowanej na sypko
4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
sól, pieprz

Przygotowanie:
Oczyścić pieczarki i usunąć nóżki. Drobno pokroić nóżki pieczarek oraz suszone pomidory. Umyć natkę pietruszki, osuszyć i drobno posiekać. Zetrzeć parmezan. Wymieszać z kaszą posiekane nóżki pieczarek, suszone pomidory, natkę pietruszki oraz parmezan, dodać 3 łyżki oleju spod suszonych pomidorów, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Kapelusze pieczarek posmarować resztą oliwy, nadziać je farszem i grillować przez kilka minut do czasu, aż parmezan się roztopi.

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach