Czekoladowy vege mus z daktyli
Daktylowy mus nie dość, że banalny w obsłudze, to jeszcze niebiańsko pyszny.Spróbuj!
Umiejętność przygotowania zamienników prawdziwej czekolady to w wegańskiej diecie podstawa. Sama nie wiem dlaczego zabrałam się za ten przepis dopiero teraz. Widocznie musiałam dojrzeć do absolutnego zminimalizowania ilości przyjmowanego cukru, który do tej pory, niestety, był moim wielkim przyjacielem. Daktylowy mus nie dość, że banalny w obsłudze, to jeszcze niebiańsko pyszny.
CZEKOLADOWY VEGE MUS Z DAKTYLI
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– 200gr suszonych daktyli
– 5 łyżek gorzkiego kakao
– pół szklanki mleka ryżowego lub migdałowego
– dwie szczypty soli
JAK PRZYGOTOWAĆ MUS CZEKOLADOWY?
Zalej daktyle wrzątkiem i odstaw na 30 minut aż zmiękną. Odcedź, połącz z mlekiem, solą i kakaem. Dokładnie zmiksuj. Podawaj schłodzone. Mus doskonale pasuje jako dodatek do lodów, kanapek lub ciast.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Poznaj letnie przepisy klikając na okładkę książki Ring the belly
Blog ringthebelly.com dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com