Crostini na trzy sposoby!
Crostini możemy podać z najróżniejszymi dodatkami, na słono, pikantnie lub słodko – zależnie od naszych preferencji.

Crostini z twarożkiem / fot. materiał prasowy
Crostini to smaczne, niewielkie kanapki rodem prosto z Włoch. Ich podstawowym składnikiem jest skropiona delikatnie olejem rzepakowym czy oliwą z oliwek ciabatta lub każde inne białe pieczywo pszenne. Crostini możemy podać z najróżniejszymi dodatkami, na słono, pikantnie lub słodko – zależnie od naszych preferencji.
Przekąska w formie crostini świetnie sprawdza się na przyjęciach, jest także świetną opcją na pyszne i szybkie śniadanie. Poniżej prezentujemy trzy sposoby na wakacyjne crostini: z pesto, twarożkiem lub łososiem.
Crostini z pesto
Składniki:
– Bagietka lub ciabatta – 1 szt.
-Olej rzepakowy marki Quicker
– Czosnek – 3 ząbki
– Świeża bazylia – 2 pęczki
– Orzeszki piniowe – 3 łyżki
– Starty parmezan – pół szklanki
– Oliwa z oliwek
– Sól i pieprz
Wykonanie:
Pieczywo kroimy w średniej grubości kromki, skraplamy odrobiną oleju rzepakowego marki Quicker, a następnie pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Aby przygotować pesto, drobno siekamy czosnek i myjemy, suszymy, a następnie rwiemy liście bazylii. Orzeszki siekamy na drobne kawałki. Do moździerza dodajemy czosnek i resztę składników. Całość ucieramy na jednolitą masę, dodając w międzyczasie parmezan i oliwę. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym pesto smarujemy wierzch crostini. Jako dekorację możemy wykorzystać świeże liście bazylii.
안전카지노 14 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] Info to that Topic: miastokobiet.pl/crostini-na-trzy-sposoby/ […]
ignou report 15 stycznia, 2020
… [Trackback]
[…] Here you can find 48818 more Information to that Topic: miastokobiet.pl/crostini-na-trzy-sposoby/ […]