Wednesday, April 14, 2021
Home / Inne  / Corse

Corse

Wyspiarski przyczułek

Corse

Corse / fot. Anna Oczkowska/ annaoczkowska.pl

Amatorom  wyrafinowanej kuchni nie trzeba mówić, co znaczą dla lokalu dwa sztućce przy jego nazwie w przewodniku Michelin. A co, jeśli restauracja zdobywa je z marszu, po zaledwie siedmiu miesiącach na rynku, tak jak Corse?

Corse

Corse / fot. Anna Oczkowska/ annaoczkowska.pl

Ta jedyna w Polsce korsykańska restauracja działa przy cichej ulicy, co wybitnie sprzyja skupieniu wszystkich zmysłów na jagnięcym udźcu w ziołach, a w czwartki na świeżutkich, pachnących morzem ostrygach i małżach. Zawsze można też dostać doradę i tuńczyka, z których szef kuchni, Piotr Regucki,  wyczaruje pieszczotę dla podniebienia. Morze jest obecne nie tylko w karcie – lekko wystylizowane wnętrze również wygląda tak, jakby bryza nie była w nim rzadkością.

Andrzej Politowicz 

Corse ul. Poselska, Kraków

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach