Home / Styl życia  / Kuchnia  / Ciasto francuskie z pomidorami

Ciasto francuskie z pomidorami

Przepis na ciasto francuskie z pomidorami autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Latem nasza dieta powinna składać się z lekkostrawnych posiłków. Tłuste, ciężkie potrawy zastąpmy lekkimi daniami na bazie sezonowych warzyw i owoców. Skorzysta na tym nasza sylwetka, organizm i samopoczucie. Przedstawiamy 4 propozycje kulinarne na lekkie i smaczne potrawy. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne na letnie upały!

Ciasto francuskie z pomidorami

Składniki:

– ciasto francuskie w rolce

– pomidory – ok. 5 sztuk

– ser mozarella

– sos serowy, np. Tarsmak

– świeże oregano

– pieprz do smaku

Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.

 Źródło: materiał prasowy

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Czemu pytam?

Chcę być informowany/a o odpowiedziach