Ciasto francuskie z pomidorami
Przepis na ciasto francuskie z pomidorami autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Latem nasza dieta powinna składać się z lekkostrawnych posiłków. Tłuste, ciężkie potrawy zastąpmy lekkimi daniami na bazie sezonowych warzyw i owoców. Skorzysta na tym nasza sylwetka, organizm i samopoczucie. Przedstawiamy 4 propozycje kulinarne na lekkie i smaczne potrawy. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne na letnie upały!
Ciasto francuskie z pomidorami
Składniki:
– ciasto francuskie w rolce
– pomidory – ok. 5 sztuk
– ser mozarella
– sos serowy, np. Tarsmak
– świeże oregano
– pieprz do smaku
Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.
Źródło: materiał prasowy