Ciasteczka z mąki ryżowej
Im chłodniej na zewnątrz, tym większy apetyt i więcej czasu na gotowanie. To może ciasteczka?
Im chłodniej na zewnątrz, tym większy apetyt i więcej czasu na gotowanie. Od kilku dni mój piekarnik nie stygnie, możecie się zatem spodziewać sporej dawki pysznych, niestety już jesiennych przepisów.
CIASTECZKA Z MĄKI RYŻOWEJ
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– 200gr mąki ryżowej
– łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego, jeśli to konieczne)
– pół szklanki oleju
– 3/4 szklanki brązowego cukru
– 1/2 łyżeczka soli
– 3/4 szklanki gorącej wody
JAK PRZYGOTOWAĆ CIASTECZKA?
Zmieszaj suche składniki. Mieszaj powoli dodając olej i wodę. Gdy całość osiągnie konsystencję masy, delikatnie rozwałkuj i wycinaj kółeczka. Ułóż na papierze do pieczenia w trzy centymetrowych odstępach. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180stopni aż ciasteczka się zarumienią (około 30 minut). Jedz ciepłe.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Poznaj letnie przepisy klikając na okładkę książki Ring the belly
Blog ringthebelly.com dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com