Tuesday, October 8, 2024
Home / Kuchnia  / Ciasteczka z mąki ryżowej

Ciasteczka z mąki ryżowej

Im chłodniej na zewnątrz, tym większy apetyt i więcej czasu na gotowanie. To może ciasteczka?

ringthebellyIm chłodniej na zewnątrz, tym większy apetyt i więcej czasu na gotowanie. Od kilku dni mój piekarnik nie stygnie, możecie się zatem spodziewać sporej dawki pysznych, niestety już jesiennych przepisów.

 

 

CIASTECZKA Z MĄKI RYŻOWEJ 

ciasteczka ryzowe pion logo

CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?

– 200gr mąki ryżowej

– łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego, jeśli to konieczne)

– pół szklanki oleju

– 3/4 szklanki brązowego cukru

– 1/2 łyżeczka soli

– 3/4 szklanki gorącej wody

JAK PRZYGOTOWAĆ CIASTECZKA?

Zmieszaj suche składniki. Mieszaj powoli dodając olej i wodę. Gdy całość osiągnie konsystencję masy, delikatnie rozwałkuj i wycinaj kółeczka. Ułóż na papierze do pieczenia w trzy centymetrowych odstępach. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180stopni aż ciasteczka się zarumienią (około 30 minut). Jedz ciepłe.

***

Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.

okładka ring the bellyPoznaj letnie przepisy klikając na okładkę książki Ring the belly

Blog ringthebelly.com dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ