Chłodnik koperkowy
Kto ma ochotę na chłodnik? Wyczarowuj aksamitny, letni balsam - chłodnik koperkowy z Ring the belly

Kto ma ochotę na chłodnik? / fot. Ring the belly
Okazją na chłodnik wcale nie musi być upalne południe. Czasami wystarczy mały głodek i jedno warzywko, aby ze zwykłej zupy wyczarować aksamitny, letni balsam.
CHŁODNIK KOPERKOWY Z MŁODYM ZIEMNIACZKIEM
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– 2 pęczki świeżego koperku
– pół dużej cebuli lub jedna mała
– 200ml jogurtu 0%
– szklanka bulionu lub ekologiczna kostka warzywna
– sól, pieprz
– ząbek czosnku
– oliwa z oliwek (około 50ml)
– 4 młode ziemniaczki
JAK PRZYGOTOWAĆ CHŁODNIK?
Zeszklij na oliwie drobno posiekaną cebulkę. Dorzuć posiekany koperek, dolej jogurt, bulion (lub dodaj kostkę), ząbek czosnku (cały), dopraw i dokładnie wszystko wymieszaj do lekkiego zagotowania. Odstaw zupę, a finalnie schłódź. Podawaj z ugotowanymi ziemniaczkami.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Poznaj przepisy klikając na okładkę książki Ring the belly
Blog ringthebelly.com dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com