
Chipsy z bobu w pistacjach / fot. Ring the belly
Czy powstała już książka „Milion przepisów na bób”? Bo jeśli nie, to ja mam już prawie całą. Kolejna odsłona mojego letniego ulubieńca, tym razem w towarzystwie pistacji.
Tym, którzy nie jedzą mięsa, bób polecam szczególnie, jest bowiem bogatym źródłem białka.
CHIPSY Z BOBU W PISTACJACH
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE?
– bób
– orzeszki pistacjowe
– sól
– wykałaczki
– moździerz
JAK PRZYGOTOWAĆ PRZEKĄSKĘ?
W osolonej wodzie ugotuj bób na twardo. W moździerzu rozpraw się z orzeszkami pistacjowymi i wrzuć do nich ciepłe ziarenka bobu. Obtocz każde z nich i jeśli wytrzymasz, pozwól im wystygnąć.
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Ring the bellyRing the bellyRing the bellyBlog ringthebelly.com dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com