Tuesday, January 14, 2025
Home / Kuchnia  / Cannelloni z łososiem

Cannelloni z łososiem

Jak przetrwać chłodniejsze dni? Co powiesz na cannelloni z łososiem?

Cannelloni z łosociem / fot. materiał prasowy

Cannelloni z łosociem / fot. materiał prasowy

Cannelloni z łosociem / fot. materiał prasowy

Jak przetrwać chłodniejsze dni? Co powiesz na cannelloni z łososiem? 

CANNELLONI Z ŁOSOSIEM 

Składniki:
– Makaron Lubella Inspiracje Cannelloni (1 op.)
– Surowy filet z łososia (300 g)
– Wędzony na zimno łosoś (50 g)
– Serek mascarpone (250 g)
– Siekany koper włoski (50 g)
– Siekana biała części pora (50 g)
– Kapary (2 łyżki)
– Sok z połowy cytryny
– Garść koperku
– Sól, pieprz
– Masło (3 łyżki)
– Mąka Lubella Puszysta Tortowa (3 łyżki)
– Mleko 2% (700 ml)

Przygotowanie:
Przy użyciu robota kuchennego lub ręcznego blendera ucieramy łososia pokrojonego w kostkę, wędzonego łososia, serek mascarpone, koper włoski, por, kapary oraz sok z cytryny na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Masę odstawiamy do lodówki by trochę zgęstniała.
Masło roztapiamy w rondelku i dodajemy mąkę. Gdy lekko się przesmaży stopniowo dodajemy zimne mleko mieszając do momentu, aż zgęstnieje. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
Rurki cannelloni obgotowujemy przez 2 minuty we wrzątku, następnie nadziewamy masą łososiową i przekładamy do wysmarowanej masłem formy do zapiekania. Gdy napełnimy wszystkie rurki całość zalewamy sosem beszamelowym.
Całość zapiekamy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do momentu, aż beszamel lekko się zarumieni.

(źródło: materiał prasowy)

 

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ