Thursday, September 23, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Bułkę przez Bibułkę – śniadanie o każdej porze

Bułkę przez Bibułkę – śniadanie o każdej porze

Bułkę przez Bibułkę to przyjazne bistro, gdzie przede wszystkim serwuje się śniadania i ciepłe kanapki a wieczorem można zrelaksować się przy lampce wina.

bułka przez bibułkę - szyld

Szyld lokalu Bułka przez Bibułkę, fot. mat. prasowe

Bułkę przez Bibułkę to przyjazne bistro, gdzie przede wszystkim serwuje się śniadania i ciepłe kanapki a wieczorem można zrelaksować się przy lampce wina.

bułka przez bibułkę - szyld

Gości wita klasyczny neon (po prawej), fot. Artur Cieślakowski


Kanapki z „Bułkę przez Bibułkę” mają „to coś”, są po prostu inne – zapiekane, na chrupiącej ciabacie, ciekawie podane na drewnianej desce, z domowym sosem i sałatką. Znajdziesz w nich nietypowe składniki (np.: karmelizowana cebula) lub nietypowe połączenia (tuńczyk ze smażonym boczkiem). W menu śniadaniowym oprócz klasycznych pozycji takich jak jajko sadzone, jajecznica jest bajgiel z omletem.

Świeżo i Prosto
ŚWIEŻO – Dobre jedzenie zaczyna się od dobrych składników… tu nie ma kompromisów jeśli chodzi o ich świeżość i jakość. Codziennie wcześnie rano przygotowywane są sosy, sałatka coleslaw i zupy. Kanapki robione są  na oczach klientów, dopiero po zamówieniu. „Świeżo” oznacza tu także nowe, oryginalne smaki i nowe pomysły na sposób serwowania.
PROSTO – Proste, nieskomplikowane jedzenie.  Zawsze dokładnie wiesz, co zamawiasz. Jest tu niewiele pozycji w menu, aby łatwo było się w nim zorientować.
Na deser w „Bułce” można zjeść domowe ciasta i wypiekane na miejscu croissanty. Podawana tu kawa to włoska kawa Cellini.

Ser nocy letniej

Ser nocy letniej – kanapka z dwoma rodzajami sera: brie, gorgonzollą oraz karmelizowaną gruszką i świeżym szpinakiem, fot. Artur Cieślakowski

bajgiel z omletem, boczkiem, serkiem śmietankowym i pomidorem

Śniadaniowym hitem jest bajgiel z omletem, boczkiem, serkiem śmietankowym i pomidorem, fot. Artur Cieślakowski

Tuńczyk z boczkiem w kanapce „Tuńczyk na Boczku”

Znajdziemy nietypowe ale pyszne połączenia, takie jak: tuńczyk z boczkiem w kanapce „Tuńczyk na Boczku”, fot. Artur Cieślakowski

Wnętrze bułka przez bibułkę

Możesz być pewny, że wszystko będzie smakować i… wyglądać perfekcyjnie, fot. Artur Cieślakowski

Logo Bułka przez bibułkęRodzaj kuchni:
ciepłe kanapki, śniadania przez cały dzień, wino.
Dobre jedzenie za dobrą cenę:
bajgiel z omletem 12 zł, kanapka „Ser nocy letniej „15,90 zł, zupa 9 zł, espresso 5 zł, wino od 9 zł za kieliszek.
Koniecznie spróbuj: zapiekanej kanapki „Ser noc letniej” z 2 rodzajami sera (brie, gorgonzolą), karmelizowaną gruszką i świeżym szpinakiem, oraz bajgla „Bagel & Co.” z omletem, boczkiem, serkiem śmietankowym i pomidorem.

Bistro Bułkę przez Bibułkę, ul. Puławska 24, Warszawa, tel. 794 000 634

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach