Bolognese, napoli, carbonara – co wybrać?
A może dzisiaj makaron na obiad? Mamy trzy przepyszne przepisy dla Was.

Głównym składnikiem carbonary są jajka i boczek. To dzięki nim danie jest pożywne i bardzo sycące. / fot. materiał prasowy
Spaghetti Napoli

Sos neapolitański to tradycyjna potrawa kuchni włoskiej. Sekret tego wspaniałego dania tkwi przede wszystkim w prostocie. Ważne także, aby nie zapomnieć o świeżych ziołach, które nadadzą daniu wspaniałego aromatu. / fot. materiał prasowy
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja dla 4 osób
Składniki:
– Międzybrodzki Makaron spaghetti – 500 g
– Pomidory z puszki – 2 op.
– Cebula – 1 szt.
– Czosnek – 1 ząbek
– Oliwa z oliwek – 1 łyżka
– Parmezan
– Świeża bazylia i oregano
– Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek, a następnie dodajemy pomidory i gotujemy przez ok. 20 minut.
3. Dodajemy posiekaną bazylię, oregano oraz sól i pieprz – do smaku.
4. Podajemy z makaronem, całość posypujemy startym parmezanem.