Bezglutenowe crumble z owocem kaki
Ring the belly kończy rok! Z tej okazji pyszne bezglutenowe crumble na mące gryczanej.

Ring the belly kończy rok! Z tej okazji pyszne bezglutenowe crumble na mące gryczanej z niesamowitym owocem kaki, który dzięki swoim leczniczym właściwościom działa cuda!
BEZGLUTENOWE CRUMBLE Z OWOCAMI KAKI
CO BĘDZIE CI POTRZEBNE? (do formy o wielkości około 20x25cm)
– dwa owoce kaki sharon (inaczej persymona)
kruszonka:
– szklanka mąki gryczanej
– pół szklanki mąki ryżowej (możesz śmiało zmielić zwykły biały ryż)
– 100gr brązowego cuku
– 100gr utłuczonych migdałów (kup całe, zawiń w ścierkę i rozbij je młotkiem)
– szczypta soli
– pół szklanki oleju rzepakowego
JAK PRZYRZĄDZIĆ CRUMBLE?
Owoc umyj, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Formę wysmaruj odrobiną oleju. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i kruszonkę i wstaw na kwadrans do zamrażarki pamiętając o tym, aby po 7-8 minutach wymieszać zawartość. Teraz nastaw piekarnik na 180 stopni. Na dno formy wyłóż równomiernie plasterki kaki i przykryj zmrożoną kruszonką. Wstaw do piekarnika na pół godziny. Krój gdy ostygnie, a najlepiej wstaw spowrotem do zamrażarki i jedz bardzo zimne!
***
Blog Ring the belly został stworzony z myślą o osobach, które jak jego autorka zostały zmuszone do zmiany swoich dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Przepisy, które w nim znajdziecie to połączenie składników nie tylko eko, ale także prozdrowotnych. Na ringthebelly.com znajdą się sprawdzone potrawy, przekąski i napoje, które dzięki swojej zawartości pomagają nam przenosić góry. Koncepcją bloga są przepisy bezglutenowe, niskotłuszczowe i wegetariańskie.
Poznaj letnie przepisy klikając na okładkę książki Ring the belly
Blog ringthebelly.com dołączył do Miasta Kobiet, gdzie pojawiają się ciekawe przepisy. Zapraszam Was do polubienia profilu www.facebook.com/ringthebelly oraz odwiedzenie strony internetowej www.ringthebelly.com