Tuesday, August 3, 2021
Home / Styl życia  / Kuchnia  / Bakłażan z makaronem!

Bakłażan z makaronem!

Znacie go? Bakłażan nie jedno ma imię. Idealnie sprawdza się jako dodatek do głównych dań. W roli głównej również sprawdza się doskonale. Świetny do sałatek i przekąsek. Pieczony, grillowany i smażony.

Bakłażan z makaronem / fot. Międzybrodzki Makaron

Bakłażan z makaronem / fot. Międzybrodzki Makaron

Znacie go? Bakłażan nie jedno ma imię. Idealnie sprawdza się jako dodatek do głównych dań. W roli głównej również sprawdza się doskonale. Świetny do sałatek i przekąsek. Pieczony, grillowany i smażony.

My przedstawiamy własny sposób na jego przygotowanie.

Bakłażan z makaronem / fot. Międzybrodzki Makaron

Bakłażan z makaronem / fot. Międzybrodzki Makaron

Składniki:

– Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250g

– Bakłażan – 3 szt.

– Cebula – 2 szt.

– Masło – 3 łyżki

– Czosnek – 4 ząbki

– Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180 st.C przez ok 30 minut.

Przepis poleca: firma Międzybrodzki Makaron

Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

Źródło: materiał prasowy

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach