Sunday, February 16, 2025
Home / Inne  / Wiosenne inspiracje, czyli wypieki z produktami marki BackMit+przepis

Wiosenne inspiracje, czyli wypieki z produktami marki BackMit+przepis

Przyszła wiosna a wraz z nią coraz więcej możliwości na spędzenie czasu z najbliższymi. Rodzinne pikniki w parku, grille w ogrodzie czy zbliżające się Święta Wielkanocne to idealne okazje, aby pochwalić się kulinarnymi umiejętnościami.

Mak mielony / fot. BackMit

Mak mielony / fot. BackMit

Przyszła wiosna a wraz z nią coraz więcej możliwości na spędzenie czasu z najbliższymi. Rodzinne pikniki w parku, grille w ogrodzie czy zbliżające się Święta Wielkanocne to idealne okazje, aby pochwalić się kulinarnymi umiejętnościami. Sukces w pieczeniu, uznanie bliskich i niezapomniane wrażenia smakowe zagwarantuje linia tartych bakalii marki BackMit, w skład której wchodzą najwyższej jakości Mak Mielony, Tarte Orzechy Włoskie, Tarte Migdały oraz Tarte Orzechy laskowe.

W trakcie wiosennych porządków warto zaopatrzyć kuchenne szafki w produkty ułatwiające gotowanie. I nie mowa tutaj o wymyślnych sprzętach AGD, lecz o artykułach spożywczych, które również mają ogromne znaczenie w kwestii oszczędzania czasu. Do takich z pewnością należą te z linii BackMit – jak Mak Mielony, Tarte Orzechy Włoskie, Tarte Migdały oraz Tarte Orzechy laskowe. O ich innowacyjnym charakterze świadczy konsystencja, która zdecydowanie przyśpiesza pracę w kuchni. Starte bakalie wystarczy dodać do ulubionego ciasta, aby bez zmagań z trudnymi i czasochłonnymi przepisami cieszyć się pysznymi wypiekami oraz charakterystycznym zapachem i smakiem bakalii o każdej porze roku.

Przysmaki na każdą okazję

Tarte orzechy laskowe / fot. BackMit

Tarte orzechy laskowe / fot. BackMit

Mak mielony marki BackMit to produkt, którego w przygotowaniach wielkanocnych w nowoczesnej kuchni zabraknąć nie może. Gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka ułatwi szybkie przyrządzenie makowych specjałów . Dotychczas masa makowa wiązała się z szeregiem procedur, takich jak przelewanie maku wrzątkiem w celu jego oczyszczenia, odsączanie, odparowania i trzykrotnego mielenie w maszynce z drobnymi oczkami. W przypadku pieczenia ciasta z Makiem mielonym marki BackMit omijamy wszystkie te czynności. Masa makowa wymaga jedynie połączenia w odpowiednich proporcjach składników takich jak cukier, cukier waniliowy, mleko, miód, cynamon, skórki cytronu, rum, rodzynki i zagotowania wszystkiego do napęcznienia. Placek orzechowy, orzechowe rogaliki, babki orzechowe, strudle orzechowe zarezerwowane są z kolei dla tartych orzechów – Tartych Migdałów, Tartych Orzechów Włoskich i Tartych Orzechów Laskowych. W zależności od ilości dodanego produktu, możemy jedynie urozmaicić ciasto o posmak bakaliowy, bądź upiec przysmak o zdecydowanym, intensywnym orzechowym smaku.

Piękno na wiosnę

Mak mielony / fot. BackMit

Mak mielony / fot. BackMit

Starania o zgrabną sylwetkę rozpoczynają się zazwyczaj wiosną. Zbudzeni po zimowym letargu pragniemy zgubić zbędne kilogramy nabyte w czasie zimy. Przyszedł czas na aktywność i zmiany złych nawyków żywieniowych. Linia BackMit pomoże w realizacji tych planów. Wypieki przyrządzone w domu ze sprawdzonych składników i zdrowych bakalii to świetna alternatywna dla tuczących i mało wartościowych pod względem odżywczym słodyczy – batonów, snaków i ciast z niepewnego źródła, pieczonych ze składników nieznanego pochodzenia. Bakalie marki BackMit nie zawierają żadnych dodatków i składników konserwujących. Mamy pewność, że produkt ten jest naturalny, przez co zachowuje zarówno oryginalny smak, jak i właściwości zdrowotne bakalii. Dodatkowo, bakalie sygnowane marką BackMit pochodzą z najlepszych gatunkowo surowców, sprawdzanych przez państwowy urząd kontroli jakości. Zbierane raz do roku są z osobna tarte i natychmiast pakowane w atmosferze spożywczego gazu obojętnego. Otrzymany przez firmę VOG Polska Sp. Z o.o., certyfikat IFS, potwierdza, iż firma spełnia wymagania na poziomie wyższym w zakresie konfekcjonowania, pakowania oraz dystrybucji artykułów spożywczych. Wygodne opakowania bakalii, o gramaturze 200 g i 1 kg, chronią także zawartość przed niekorzystnym działaniem słońca.

Trudne przepisy i czasochłonne pieczenie odchodzą do lamusa. Ich miejsce zajęły: oszczędność czasu i nieskomplikowane receptury. Dzięki linii tartych bakalii marki BackMit, wolne chwile efektywnie spędzimy z najbliższymi, delektując się smakiem domowych, pysznych i pachnących ciast.

Przepis na ciasto makowe z polewą

Składniki:

Biszkopt:

– 4 duże jaja

– szklanka cukru,

– szklanka mąki,

– płaska łyżeczka proszku do pieczenia

– 3 łyżki oleju

Masa:

– 40 dag maku mielonego BackMit

– szklanka cukru trzcinowego

– kostka margaryny

– 3 jaja

– olejek migdałowy

– 1, 5 szklanki mleka

– 1 łyżkę kaszy manny

– 5 dag wiórków kokosowych

– polewa czekoladowa

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie żółtka, mieszając. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, na koniec dodać olej. Ciasto wlać do okrągłej tortownicy (średnica 24 cm) i piec około 45 min w temperaturze 180 stopni. Mak mielony BackMit zalać mlekiem i poczekać, aż mleko wsiąknie w mak, a następnie dodać jaja. Margarynę zagotować z cukrem, dodać masę z maku, kaszę mannę, gotować chwilę i dodać olejek migdałowy. Biszkopt przekroić na dwie części. Na jedną nałożyć połowę masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i na to wyłożyć drugą część masy makowej. Ciasto polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami kokosowymi.

 Źródło: materiał prasowy

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ