Friday, December 3, 2021
Home / Kuchnia  / Babeczki wielkanocne

Babeczki wielkanocne

Malina, mięta i cytryna – brzmi wakacyjnie, prawda? Oto nasza nowa propozycja – słodki, energetyczny makijaż i powalające muffinki

Bądź słodka jak babeczka! Zdj. Weronika Kosińska, make-up i fryzura Lucyna Rossa

Bądź słodka jak babeczka! Zdj. Weronika Kosińska, make-up i fryzura Lucyna Rossa

Dziś mamy dla Was przepis nie tylko na świąteczne wypieki, ale także na nietypowy i odważny makijaż. Malina, mięta i cytryna – brzmi wakacyjnie, prawda? Oto nasza nowa propozycja – słodki, energetyczny makijaż i powalające muffinki.

Bądź słodka jak babeczka! Zdj. Weronika Kosińska, make-up i fryzura Lucyna Rossa

Bądź słodka jak babeczka! Zdj. Weronika Kosińska, make-up i fryzura Lucyna Rossa

Przepis na 9 babeczek:

110 g miękkiego masła,
– 80 g drobnego cukru,
– 110 g mąki pszennej,
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
– 2 jajka,
– jedna łyżeczka ekstraktu z wanilii,
Ponadto:
– 100 g posiekanej czekolady lub chipsów czekoladowych,
– posypka lub jajeczka cukrowe z czekolady do dekoracji,
– 120 ml śmietany kremówki + łyżka cukru pudru,

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na babeczki zmiksować do białości i gładkości. Na końcu wmieszać chipsy czekoladowe. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasta nałożyć do 2/3 wysokości. Piec około 20 min. w temperaturze 180 stopni Celsiusza. Wystudzić na
kratce. Kremówkę ubić z jedną łyżką cukru pudru. Ozdobić wystudzone babeczki, środek udekorować posypką lub cukrowymi jajeczkami.

Smacznego!

Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki: www.mojewypieki.blox.pl autorstwa Doroty Świątkowskiej. Serdecznie dziękujemy za możliwość publikacji.

Oceń artykuł
BRAK KOMENTARZY

SKOMENTUJ, NIE HEJTUJ

Chcę być informowany/a o odpowiedziach