Owoce cytrusowe, morele i słodkie brzoskwinie to smaki, które zbliżają do atmosfery lata. Te niezwykłe aromaty kryją się w słodkim białym winie Barefoot Moscato. Charakterystyczny, wyrazisty smak idealnie komponuje się z deserami i łagodnymi serami. Wino może być składnikiem orzeźwiającego koktajlu, w parze z sokiem z limonki. Może być także wykorzystane jako dopełnienie smaku słodkich babeczek, idealnych na piknik.
Przedstawiamy przepis na wyjątkowe babeczki na bazie wina Barefoot Moscato:
Składniki na babeczki:
– 50 ml wina Barefoot Moscato
– 50 ml mleka
– 190 g mąki pszennej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– ½ łyżeczki soli
– 200 g cukru
– 113 g masła
– 2 duże jajka
Składniki na polewę:
– 2 łyżki stołowe wina Barefoot Moscato
– 250 g opakowanie serka mascarpone
– 500 g cukru pudru
– 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Do dekoracji: tarta czekolada i srebrna posypka
Przygotowanie babeczek:
1. Do misy wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól, a następnie odstaw na kilka minut.
2. Ucieraj masło z cukrem aż masa będzie lekka i puszysta.
3. Dodaj roztrzepane jaja, wino Barefoot Moscato i mleko.
4. Wsyp suche składniki. Mieszaj aż masa będzie gładka i puszysta.
5. Przelej masę do 24 foremek do pieczenia babeczek.
6. Piecz przez 15 min, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180.
7. Sprawdź wykałaczką babeczkę – jeżeli wykałaczka będzie czysta, babeczki są gotowe.
8. Pozostaw babeczki na 5 minut do schłodzenia.
Przygotowanie polewy:
1. W miseczce ubij ser mascarpone, cukier puder, wanilię i wino Barefoot Moscato aż masa będzie gładka.
2. Po schłodzeniu pokryk jażdą babeczkę małą ilością polewy. Udekoruj startą czekoladą i posypką. (źródło: materiał prasowy)
for beginners 15 listopada, 2019
… [Trackback]
[…] Find More Info here on that Topic: miastokobiet.pl/babeczki-confetti/ […]