Walentynki w Ancora Restaurant
14 lutego świętujemy dzień wszystkich zakochanych. Z tej okazji zapraszamy Państwa na kolację do Ancora Restaurant. Chef Adam Chrząstowski skomponował dla Gości Ancory Specjalne Menu Walentynkowe, idealne na romantyczny wieczór we dwoje. Miłe towarzystwo w połączeniu z
14 lutego świętujemy dzień wszystkich zakochanych. Z tej okazji zapraszamy Państwa na kolację do Ancora Restaurant. Chef Adam Chrząstowski skomponował dla Gości Ancory Specjalne Menu Walentynkowe, idealne na romantyczny wieczór we dwoje. Miłe towarzystwo w połączeniu z wyśmienitym jedzeniem i winem są gwarantem udanego wieczoru.
Specjalne Menu Walentynkowe dostępne będzie od 14 lutego (godz. 17.00) do 16 lutego włącznie.
Miejsce:
Ancora Restaurant Kraków, ul. Dominkańska 3
Termin:
Od 14 lutego (godz, 17.00) do 16 lutego br.
Menu:
Valentine’s Day
Zakąska Zimna – Cold Appetizer
Ostrygi marynowane z ogórkową salsą (Marinated oysters with cucumber salsa)
Zakąska Gorąca – Warm Appetizer
Policzki wieprzowe z wolno gotowanym jajkiem, truflowym puree, orzechami i młodymi ziołami (Pig cheeks with slow cooked egg, truffle puree, nuts and baby herbs)
Danie Główne – Main Course
Przepiórka z bakaliami i płatkami róży podana na szafranowej kaszce i kwiatach (Quail with delicacies and rose petals topped on saffron porridge and flowers)
Deser – Sweet
Suflet z białej czekolady z pistacjami i koksowym kremem (Souffle of white chocolate with pistachios and coconut cream)
Cena od pary: 220,00 PLN / Price per couple: 220,00 PLN
Special Wine Valentine’s Day
Champagne Rosé NV, A.C. Champagne, Pol Cochet 300,00PLN – 240,00PLN
Austria – White Grüner Veltliner Classic 2011, D.A.C. Weinviertel, Precht 100,00PLN – 85,00PLN
Alsace – White Riesling Grand Cru Moenchberg 2009, A.C. Alsace, Guy Wach 200,00PLN – 160,00PLN
USA – White Chardonnay 2010, AVA Napa Valley, First Press 135,00PLN – 110,00PLN
Bordeaux – Red Chateau Fonroque 2004, A.C. St-Emilion Grand Cru 250,00PLN – 200,00PLN
Chile – Red Pinot Noir Gran Reserva 2009, DO Casablanca, Ventisquero 120,00PLN – 100,00PLN
Chef Adam Chrząstowski
Rezerwacje e-mail: rezerwacje@ancora-restaurant.com
Rezerwacja telefoniczna: +48 12 357 33 55