20 lat Italii w Krakowie
Niepowtarzalny, nieco romantyczny włoski klimat, zapach bazylii, rozmarynu i pomidorów, unoszący się w zabytkowych podziemiach. Italia? Tak, ale w krajowym wydaniu
Niepowtarzalny, nieco romantyczny włoski klimat, zapach bazylii, rozmarynu i pomidorów, unoszący się w zabytkowych podziemiach. Italia? Tak, ale w krajowym wydaniu. To Krakowski Rynek i restauracja Da Pietro.
Masz ochotę na ravioli ze szpinakiem i ricottą na delikatnym sosie pomidorowym lub łososia na maśle homarowym? Takim smakom trudno się oprzeć i… może warto dać ponieść się pokusie, gdyż dania przygotowywane są na bazie oryginalnych włoskich składników. Tarta czekoladowa ze szczyptą chili czy panna cotta ai lamponi mają smak tak intensywny, jak słońce nad Sycylią. Da Pietro jest także jednym prekursorów promowania kultury picia wina – i jest to wino z najwyższej półki. Znajdziecie tutaj ponad 200 etykiet ze wszystkich stron Świata, różnorodność stylów, smaków i aromatów. Dwadzieścia lat doświadczenia i wysoka jakość stosowanych produktów sprawiły, że restauracja cieszy się sympatią w śród artystycznej bohemy, krakowian oraz turystów. Bez względu na to, czy świętujesz rocznicę ślubu, urodziny czy po prostu celebrujesz piękny dzień, zrób to w wyjątkowym miejscu?
Da Piedro, Kraków. Rynek Główny 17
Czy wiesz, że… „DA Piedro” („U Piotra”) swoją nazwę zawdzięcza Piotrowi Skrzyneckiemu, który na początku lat 90. był częstym gościem nowopowstałej wówczas restauracji.
[DK]